Vnos podatkov o opremi

Spoštovani naročniki omrežja WiFi – HALOZE

Zaradi optimizacije brezžičnega internetnega omrežja in zagotavljanja varnosti potrebujemo nekatere vaše podatke. Ko smo vas priključili v brezžično omrežje, smo vam namestili tudi usmerjevalnik ( po domače router) , ki skrbi za ločevanje vašega lokalnega ( LAN ) omrežja pred prostranim internetnim  ( WAN ) omrežjem. Glede na to, da se je v omrežju teh naprav veliko zamenjalo (strela, lom….) ali pa ste jih nadomestili s svojimi, vas prosimo, da nam v najkrajšem možnem času preko spodnjega obrazca sporočite potrebne podatke. OBVEZNO navedite MAC naslov naprave!!! V kolikor usmerjevalnika niste prejeli, potrebujemo MAC naslov računalnika s katerim se povezujete v internet.

V kolikor nam podatkov ne boste posredovali do 30. septembra 2014, si pridržujemo pravico, da vam zmanjšamo pasovno širino na minimum  in s tem znižamo hitrost prenosa podatkov. Le to bomo po posredovanih podatkih NEMUDOMA spet uskladili v skladu z naročniško pogodbo!

[easy_contact_forms fid=1]

Kaj je naslov MAC?

Naslov MAC je edinstvena koda, ki jo je proizvajalec dodelil omrežni strojni opremi (kot je brezžična kartica ali kartica eternet). MAC pomeni Nadzor do dostopa večpredstavnosti in vsaka koda je edinstvena za določeno napravo.

Naslovi MAC so sestavljeni iz šestih nizov dveh znakov, ki so ločeni z dvopičjem. Primer naslova MAC je 00:1B:44:11:3A:B7.

image image2 image3