Nadgradnja omrežja

Nadgradnja omrežja

Spoštovani uporabniki omrežja WiFi HALOZE.

V letu 2012  smo začeli graditi omrežje WiFi Haloze in do sedaj priključili že več kakor 250 uporabnikov. Tehnologija gre naprej in mi z njo. Glede na to, da je tehnologija pred dvema letoma omogočala precej manj kot omogoča danes in glede na to, da so kapacitete na določenih področjih skoraj popolnoma zasedene, smo se odločili investirati v NADGRADNJO omrežja. Investicija je izključno in samo vložek podjetja MDE Elektronika kot lastnika omrežja WiFi HALOZE.

Največ uporabnikov imamo na lokaciji Zavrč in okolica, zato smo s 27.januarjem 2015  pričeli s posodobitvijo omrežja. Ker je za ta dan tudi Telemach (ponudnik, preko katerega se povezujemo v svet) napovedal izpad povezav v prostrano omrežje, smo prekinitev izkoristili in tudi mi pričeli z deli. Za lažje razumevanje naj povemo, da so dosedanje povezave omogočale maksimalni skupni promet za posamezno lokacijo do 80Mbps , oprema, ki jo nameščamo v omrežje, pa omogoča do maksimalno 350Mbps, torej 4 krat več.

Dela bomo seveda nadaljevali, jih izvedli tudi na drugih lokacijah in poizkušali zagotoviti enake pogoje vsem naročnikom.

Kaj želimo s tem doseči?

Naš cilj je seveda imeti zadovoljne naročnike in le tem ponuditi največ kar lahko. Glede na kapacitete, ki jo zagotavlja nova oprema, smo pričeli tudi s testiranji prenosa IP Televizije in IP telefonije. Upamo, da vam bomo v kratkem lahko ponudili paket TROJČEK, kjer boste ob konkurenčnih cenah lahko spremljali vse, kar vam ponujajo tudi drugi operaterji.

Še enkrat bi vas radi obvestili, da nas v primeru nedelovanja omrežja nadzorni sistemi o tem takoj obvestijo, torej ni potrebe, da nas o nedelovanju omrežja obvestite več kakor enkrat (dne 27.januar 2015 smo na dežurno številko prejeli namreč več kakor 100 klicev – žal nas ti klici samo upočasnjujo pri delu)

Redno vas bomo o delih, prekinitvah in stanju omrežja obveščali tudi na naši spletni strani!

HVALA za razumevanje

Vodstvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.